Καλώς ήρθατε στην OSHOLAND

Η Osholand είναι ένας Τόπος που εκφράζει το Όραμα του Όσσο για τον καινούργιο άνθρωπο και την καινούργια ανθρωπότητα. Η χώρα του homo novus. « Ο παλιός άνθρωπος πεθαίνει, και δεν υπάρχει λόγος να τον βοηθήσουμε να επιβιώσει πλέον. Ο παλιός άνθρωπος είναι ετοιμοθάνατος: μην θρηνείς γι΄αυτόν, βοήθησέ τον να πεθάνει. Γιατί μόνο με τον θάνατο τού παλιού μπορεί να γεννηθεί ο καινούργιος. Η παύση του παλιού αποτελεί την αρχή τού καινούργιου.
Ο άνθρωπος έχει ζήσει έως τώρα όχι αληθινά, όχι αυθεντικά΄ ο άνθρωπος έχει ζήσει πολύ ψεύτικη ζωή. Ο άνθρωπος έχει ζήσει με μεγάλη παθολογία, ο άνθρωπος έχει ζήσει με μεγάλη αρρώστια. Και δεν υπάρχει λόγος να ζούμε με αυτή την παθολογία΄ μπορούμε να βγούμε από τη φυλακή, γιατί τη φυλακή τη φτιάξαμε με τα ίδια μας τα χέρια. Βρισκόμαστε μέσα στη φυλακή επειδή έχουμε αποφασίσει να βρισκόμαστε μέσα στη φυλακή γιατί έχουμε πιστέψει ότι η φυλακή δεν είναι φυλακή αλλά σπίτι μας».

Το μήνυμα του Όσσο προς την ανθρωπότητα είναι: « φτάνει πια. Αφυπνίσου! Δες τι έχει κάνει ο άνθρωπος στον ίδιο τον άνθρωπο. Μέσα σε τρεις χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος έχει κάνει πέντε χιλιάδες πολέμους. Δεν μπορείς να την πεις υγιή αυτή την ανθρωπότητα. Και μόνο καμιά φορά εδώ κι εκεί άνθισε κάποιος Βούδδας. Αν μόνο καμιά φορά δίνει μέσα στον κήπο λουλούδια κάποιο φυτό, και κατά τα άλλα, όλος ο κήπος μένει δίχως λουλούδια, θα τον πεις κήπο αυτόν; Κάτι πολύ βασικό έχει πάει στραβά. Κάθε άνθρωπος γεννιέται για να γίνει Βούδδας: τίποτε λιγότερο από τούτο δεν πρόκειται να σε ικανοποιήσει».
Γίνε και εσύ πολίτης της Osholand και ενσάρκωσε το μήνυμα της Πνευματικής Αφύπνισης.

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ο Παράδεισος είναι εδώ και τώρα! Αυτό το ίδιο σώμα είναι ο Βούδας!





Η ζωή είναι ουσιαστικά μια έκφραση της αγάπης. Η αγάπη είναι το άρωμα του λουλουδιού  της ζωής. Πρόκειται για δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το άτομο που αποφεύγει την αγάπη αποφεύγει ταυτόχρονα τη ζωή επίσης. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που έχουν αρνητική στάση  προς τη ζωή έχουν επίσης αρνητική στάση προς την αγάπη.  Στην πραγματικότητα, η δραπέτευση  από τον κόσμο ήταν  δραπέτευση  από οποιαδήποτε κατάσταση όπου η αγάπη μπορεί να προκύψει.
Για χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος έχει ζήσει σε τεράστιο φόβο της αγάπης - και η αγάπη είναι  Θεός, και η αγάπη είναι ζωή, και η αγάπη είναι ο ίδιος ο πυρήνας  της ύπαρξης. Αλλά πρέπει κανείς να μάθει την τέχνη της αγάπης. Είναι μια τέχνη. Η ικανότητα είναι έμφυτη, αλλά μπορεί να βελτιωθεί, μπορεί να βοηθηθεί  σιγά-σιγά να αυξηθεί, να γίνει ένα Έβερεστ, μια κορυφή. Και μόνο όταν η αγάπη έρχεται σε κρεσέντο ς δοκιμάζετε την θέωση. Τότε η ζωή γίνεται μια καθαρή χαρά, τότε κάθε στιγμή είναι εκστατική.
Στη συνέχεια, όλες αυτές οι ανοησίες να αποκαλείς τη  ζωή μια δυστυχία, καταδικάζοντας τη ζωή σαν  αμαρτία, προσπαθώντας να ξεφύγεις  από τη ζωή, αποφεύγοντας τη ζωή, φαίνεται τόσο ηλίθιο που κανείς αδυνατεί να πιστέψει ότι για χιλιάδες  χρόνια ο άνθρωπος έζησε κάτω από αυτό το καθεστώς .
Αυτή η ίδια η αρνητική στάση ζωής / αγάπης  αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος δεν επέτρεψε στην ευφυΐα του να ανθίσει. Έχει ζήσει με ένα καθυστερημένο τρόπο, σαν ηλίθιος.
Η δική μου προσέγγιση είναι ότι  θρησκεία είναι το όνομα της τέχνης που σας διδάσκει πώς να αγαπάτε, πώς να ζείτε, η οποία  σας κάνει να αγαπάτε  χωρίς προσκόλληση, χωρίς κτητικότητα,  χωρίς χειραγώγηση, χωρίς κανένα παιχνίδι του εγώ. Σας κάνει να κατανοήσετε  την πολυπλοκότητα της ύπαρξης, σας βοηθά να  βρίσκετε το δρόμο σας μέσα στη ζούγκλα της ζωής. Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Αξίζει να την δέχεστε , γιατί μόνο εκείνοι που την δέχονται αναπτύσσονται. Εκείνοι που γυρίζουν τα οπίσθιά τους  στη  ζωή, δεν μεγαλώνουν ποτέ. Παραμένουν ανώριμοι.
Όλοι οι δραπέτες  είναι βασικά χίπις. Χίπις νοούνται εκείνοι  που έχουν δείξει τα οπίσθια  (hip) στη ζωή. Όλοι οι άγιοί σας, οι  Μαχάτμα σας, είναι σοφοί χίπις. Είναι πραγματικά χίπις, όσο  σοβαροί  και μελαγχολικοί  μπορεί να φαίνονται, αλλά έχουν δείξει τα οπίσθιά   τους στον κόσμο. Είναι δειλοί.
Αλλά έχουν ήδη αρχίσει να λατρεύεται, έχουν βρει μιμητές. Έχει  γίνει  κάθε προσπάθεια  για να ακολουθήσει  ολόκληρη η ανθρωπότητα αυτά τα ηλίθια άτομα. Είναι πια καιρός  να πούμε ένα μεγάλο «Στοπ».!". Να βάλουμε μια τελεία σε όλες αυτές τις ανοησίες που συνεχίζουν να διαιωνίζονται.  Φτάνει πια, αρκετά !
Και το δικό μου  sannyas είναι μια τελεία στην αρνητική  προσέγγιση  της ζωής. Στη θέση της  σας διδάσκω  να αγαπάτε, να ζείτε , να είστε  ένα φως εις τον εαυτό σας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αφυπνιστείτε, να φωτιστείτε . Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί κανείς να αντιληφθεί τις δυνατότητες του ατόμου να γίνει ένας Βούδας ή ένας  Χριστός. Δεν γίνεται κανείς τον Χριστός ακολουθώντας  τον Χριστιανισμό, αλλά ζώντας  τη ζωή του αυθεντικά, χωρίς υποκρισία, χωρίς αξιώσεις, εντελώς γυμνός  στον ήλιο, στον άνεμο, στη βροχή, ανοιχτός  και διαθέσιμος. Επειδή δεν υπάρχει λόγος να φοβάται κανείς - αυτή είναι η ζωή σας και δεν είστε υπόλογος  σε κανέναν άλλο, είστε ο κύριος της ζωής σας - τότε γιατί δημιουργείτε  δυστυχία; Και γιατί ζείτε  τη ζωή με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται μια θλιβερή υπόθεση;
Η ίδια ενέργεια μπορεί να γίνει ένας χορός και η ίδια ενέργεια μπορεί να γίνει ένας θάνατος. Πρόκειται για την ίδια ενέργεια: όλα εξαρτώνται από εσάς. Μπορείτε να συσσωρεύετε  την κοπριά στο σαλόνι σας, τότε θα βρωμάει, θα ήταν τρομερό να ζήσετε εκεί. Αλλά το ίδιο λίπασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κήπο και τότε θα χαρίσει όμορφα  τριαντάφυλλα, μεγάλους  λωτούς. Είναι η ίδια κοπριά που θα βρωμάει στο δωμάτιο, αλλά θα δημιουργήσει άρωμα στον κήπο. Κάποιος πρέπει απλά να οργανώσει τη ζωή του με έναν όμορφο τρόπο, τότε δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πάει πουθενά. Ο Παράδεισος είναι εδώ και τώρα! Αυτό το ίδιο το σώμα, είναι ο Βούδας και αυτή η ίδια γη, ο λωτός του παράδεισου.


Πηγή - Osho βιβλίο "Νιρβάνα ή τώρα ή ποτέ"
Μετάφραση Γ.Αυγουστάτος
http://www.oshoteachings.com/osho-paradise-is-herenow-this-very-body-is-the-buddha/

2 σχόλια:

  1. Τα λογια του Osho κρυβουνε μουσικη.Ηχουνε μια μελωδια παρα τις οποιες αντιθεσεις εκφραζουνε τα λογια του.Ειναι εκπληκτικο αυτο!Κατι γεννιεται μεσα μου καθε φορα που τον διαβαζω.Σε ευχαριστω για τη δυνατοτητα που προσφερεις μεσα απο το σαιτ .Σε αυτους τους καιρους χρειαζομαστε τετοια λογια ενθυμισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ σ' ευχαριστώ Γιάννη για το ευγενικό σχόλιό σου.
    Οι ευαίσθητες και ανοιχτές ψυχές μπορούν να αντιληφθούν τη μελωδία των λόγων του Όσσο, ο οποίος θέλει να τον θυμόμαστε σαν μύστη-ποιητή και όχι σαν φιλόσοφο! Όλες τους οι λογικές παραδοξότητες οδηγούν σε μια αρμονία και τελική συμφωνία, ανώτερης από το νου ποιότητας. Συνέχισε να εμπνέεσαι!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή