Καλώς ήρθατε στην OSHOLAND

Η Osholand είναι ένας Τόπος που εκφράζει το Όραμα του Όσσο για τον καινούργιο άνθρωπο και την καινούργια ανθρωπότητα. Η χώρα του homo novus. « Ο παλιός άνθρωπος πεθαίνει, και δεν υπάρχει λόγος να τον βοηθήσουμε να επιβιώσει πλέον. Ο παλιός άνθρωπος είναι ετοιμοθάνατος: μην θρηνείς γι΄αυτόν, βοήθησέ τον να πεθάνει. Γιατί μόνο με τον θάνατο τού παλιού μπορεί να γεννηθεί ο καινούργιος. Η παύση του παλιού αποτελεί την αρχή τού καινούργιου.
Ο άνθρωπος έχει ζήσει έως τώρα όχι αληθινά, όχι αυθεντικά΄ ο άνθρωπος έχει ζήσει πολύ ψεύτικη ζωή. Ο άνθρωπος έχει ζήσει με μεγάλη παθολογία, ο άνθρωπος έχει ζήσει με μεγάλη αρρώστια. Και δεν υπάρχει λόγος να ζούμε με αυτή την παθολογία΄ μπορούμε να βγούμε από τη φυλακή, γιατί τη φυλακή τη φτιάξαμε με τα ίδια μας τα χέρια. Βρισκόμαστε μέσα στη φυλακή επειδή έχουμε αποφασίσει να βρισκόμαστε μέσα στη φυλακή γιατί έχουμε πιστέψει ότι η φυλακή δεν είναι φυλακή αλλά σπίτι μας».

Το μήνυμα του Όσσο προς την ανθρωπότητα είναι: « φτάνει πια. Αφυπνίσου! Δες τι έχει κάνει ο άνθρωπος στον ίδιο τον άνθρωπο. Μέσα σε τρεις χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος έχει κάνει πέντε χιλιάδες πολέμους. Δεν μπορείς να την πεις υγιή αυτή την ανθρωπότητα. Και μόνο καμιά φορά εδώ κι εκεί άνθισε κάποιος Βούδδας. Αν μόνο καμιά φορά δίνει μέσα στον κήπο λουλούδια κάποιο φυτό, και κατά τα άλλα, όλος ο κήπος μένει δίχως λουλούδια, θα τον πεις κήπο αυτόν; Κάτι πολύ βασικό έχει πάει στραβά. Κάθε άνθρωπος γεννιέται για να γίνει Βούδδας: τίποτε λιγότερο από τούτο δεν πρόκειται να σε ικανοποιήσει».
Γίνε και εσύ πολίτης της Osholand και ενσάρκωσε το μήνυμα της Πνευματικής Αφύπνισης.

Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

Να γνωρίζεις και να κάνεις


Θα ήθελες  να μας εξηγήσεις  τη λειτουργία εκείνης της  άγνωστης  δύναμης  που κρατά τον ανθρώπινο νου προσκολλημένο  με τα κοσμικά πράγματα και συνήθειες, παρότι  έχουμε  πλήρη επίγνωση ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά δυστυχία; 


Η επίγνωση αυτή δεν είναι πλήρης, είναι  μόνο διανοητική.
  Φτάνετε λογικά  στο συμπέρασμα  « Οτιδήποτε  κάνω με οδηγεί στη μιζέρια",  αλλά αυτό δεν είναι μια υπαρξιακή εμπειρία σας. Μόνο λογικά το καταλαβαίνετε.
Αν  λειτουργούσατε μόνο με τη λογική  τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά υπάρχει και το  μη ορθολογικό , επίσης.  Αν είχατε μόνο συνειδητό νου τότε θα  ήταν εντάξει. Έχετε όμως  και ασυνείδητο νου.
Ο συνειδητός νους  ξέρει ότι παράγετε εξαθλίωση  κάθε μέρα  με τις δικές σας προσπάθειες Δημιουργείτε τη δική σας κόλαση. Όμως, το ασυνείδητο δεν το γνωρίζει, και το ασυνείδητο είναι εννέα φορές μεγαλύτερο από το συνειδητό νου σας. Και αυτό το ασυνείδητο συνεχίζει να  επιμένει στις   δικές  του συνήθειες.
Μπορείτε να αποφασίσετε  να μην εκνευριστείτε ξανά   γιατί ο θυμός δεν είναι τίποτα άλλο ,παρά   δηλητήριο για τον οργανισμό σας . Σας προκαλεί  δυστυχία. Αλλά την επόμενη φορά, όταν κάποιος σας προσβάλλει, το ασυνείδητο, θα βάλει στην άκρη το συνειδητό συλλογισμό σας, θα ξεσπάσει και θα  θυμώσει.
 Και το ασυνείδητο δεν ξέρει τίποτα για την  απόφασή σας , και το ασυνείδητο παραμένει η  ενεργή δύναμη.  Ο συνειδητός νους δεν είναι ενεργός,  σκέφτεται μόνο. Είναι ένας στοχαστής.  Δεν είναι ο  πράττων. Τι πρέπει  να γίνε λοιπόν ; Απλά σκεπτόμενοι  συνειδητά ότι κάτι είναι λάθος, δεν πρόκειται να σταματήσει. Θα πρέπει να εργαστείτε σε μια πειθαρχία, και μέσω της πειθαρχίας αυτή η συνειδητή γνώση θα διεισδύσει σαν ένα βέλος στο ασυνείδητο.
Μέσω της πειθαρχίας, μέσω της γιόγκα, μέσα από την πράξη, η συνειδητή απόφαση θα φτάσει στο ασυνείδητο. Και όταν φτάσει στο ασυνείδητο, μόνο τότε θα είναι για οποιαδήποτε χρήση. Διαφορετικά θα συνεχίσετε να σκέφτεστε  κάτι  και εξακολουθείτε να κάνετε το  αντίθετο . Ο Άγιος Αυγουστίνος λέει ότι, «Γνωρίζω το σωστό- και πάντα σκέφτομαι να το κάνω - αλλά κάθε φορά που παρουσιάζεται η ευκαιρία να το πραγματοποιήσω, κάνω πάντα ότι είναι λάθος." Αυτό είναι το δίλημμα του ανθρώπου.
Και η γιόγκα είναι το μονοπάτι για τη γεφύρωση του συνειδητού με το ασυνείδητο. Και όταν θα πάτε βαθύτερα στην πειθαρχία θα αντιληφθείτε πόσο αυτό μπορεί να γίνει. Αυτό μπορεί να γίνει. Έτσι, μη βασίζεστε   στο  συνειδητό,  είναι ανενεργό.  Το ασυνείδητο είναι το ενεργητικό. Αλλάξτε το ασυνείδητο.  Μόνο τότε η ζωή σας θα έχει ένα διαφορετικό νόημα. Διαφορετικά, θα είστε σε μεγαλύτερη δυστυχία.
Σκεπτόμενοι  κάτι, κάνοντας  κάτι άλλο, θα δημιουργείτε  συνεχώς  χάος - και σιγά σιγά θα  χάσετε  την αυτοπεποίθησή σας. Σιγά σιγά θα αισθανθείτε ότι είστε απολύτως ανίκανοι, ανίσχυροι, ότι  δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Μια αυτοκαταδίκη θα προκύψει. Θα αισθάνονται ένοχοι. Και η ενοχή είναι η μόνη αμαρτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου