Καλώς ήρθατε στην OSHOLAND

Η Osholand είναι ένας Τόπος που εκφράζει το Όραμα του Όσσο για τον καινούργιο άνθρωπο και την καινούργια ανθρωπότητα. Η χώρα του homo novus. « Ο παλιός άνθρωπος πεθαίνει, και δεν υπάρχει λόγος να τον βοηθήσουμε να επιβιώσει πλέον. Ο παλιός άνθρωπος είναι ετοιμοθάνατος: μην θρηνείς γι΄αυτόν, βοήθησέ τον να πεθάνει. Γιατί μόνο με τον θάνατο τού παλιού μπορεί να γεννηθεί ο καινούργιος. Η παύση του παλιού αποτελεί την αρχή τού καινούργιου.
Ο άνθρωπος έχει ζήσει έως τώρα όχι αληθινά, όχι αυθεντικά΄ ο άνθρωπος έχει ζήσει πολύ ψεύτικη ζωή. Ο άνθρωπος έχει ζήσει με μεγάλη παθολογία, ο άνθρωπος έχει ζήσει με μεγάλη αρρώστια. Και δεν υπάρχει λόγος να ζούμε με αυτή την παθολογία΄ μπορούμε να βγούμε από τη φυλακή, γιατί τη φυλακή τη φτιάξαμε με τα ίδια μας τα χέρια. Βρισκόμαστε μέσα στη φυλακή επειδή έχουμε αποφασίσει να βρισκόμαστε μέσα στη φυλακή γιατί έχουμε πιστέψει ότι η φυλακή δεν είναι φυλακή αλλά σπίτι μας».

Το μήνυμα του Όσσο προς την ανθρωπότητα είναι: « φτάνει πια. Αφυπνίσου! Δες τι έχει κάνει ο άνθρωπος στον ίδιο τον άνθρωπο. Μέσα σε τρεις χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος έχει κάνει πέντε χιλιάδες πολέμους. Δεν μπορείς να την πεις υγιή αυτή την ανθρωπότητα. Και μόνο καμιά φορά εδώ κι εκεί άνθισε κάποιος Βούδδας. Αν μόνο καμιά φορά δίνει μέσα στον κήπο λουλούδια κάποιο φυτό, και κατά τα άλλα, όλος ο κήπος μένει δίχως λουλούδια, θα τον πεις κήπο αυτόν; Κάτι πολύ βασικό έχει πάει στραβά. Κάθε άνθρωπος γεννιέται για να γίνει Βούδδας: τίποτε λιγότερο από τούτο δεν πρόκειται να σε ικανοποιήσει».
Γίνε και εσύ πολίτης της Osholand και ενσάρκωσε το μήνυμα της Πνευματικής Αφύπνισης.

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Όσσο, γιατί σου αρέσουν οι Rolls Royces σου τόσο πολύ;Όσσο, γιατί σου αρέσουν οι Rolls Royces σου τόσο πολύ;


Έχω δοκιμάσει όλα τα είδη των αυτοκινήτων.  Ακόμη και η Rolls-Royce έχει πολλούς τύπους και τους έχω δοκιμάσει επίσης . Το καλύτερό τους μοντέλο είναι το Corniche, αλλά δεν μου ταιριάζει. Πρόκειται για ένα πρόβλημα στην πλάτη μου. Χρειάζομαι ένα ορισμένο είδος καθίσματος , μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο  αυτή   την πολυθρόνα.. Έχει γίνει από sannyasins μου ακριβώς για να δώσει στήριξη στην πλάτη μου, επειδή οι γιατροί έχουν πει ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο.
Εμπειρογνώμονες από την Αγγλία κλήθηκαν στην Ινδία. Προσπάθησαν σκληρά, και είπαν, "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Θα πρέπει να ζήσεις με αυτό. " Ήταν απλά μια σύμπτωση ότι ένα από τα μοντέλα της Rolls Royce, η  Silver Spur, μου ταίριαζε. Το κάθισμα του οδηγού με το όχημα αυτό ταιριάζει απόλυτα, δεν μου δημιουργεί  κανένα πρόβλημα. Φυσικά, οι άνθρωποί μου  με αγαπούν.... Δεν ανήκουν σε μένα, αυτά τα αυτοκίνητα-τίποτα δεν μου  ανήκει. Είμαι ο φτωχότερος άνθρωπος σ’ ολόκληρο τον κόσμο, που ζει τ ην  πλουσιότερη δυνατή  ζωή. Οι  άνθρωποί μου μ 'αγαπούν.  Θέλουν να κάνουν κάτι για μένα. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα ανήκουν στην κοινότητα. Τα θέτουν στη διάθεσή μου για μία ώρα κάθε μέρα. Δεν ξέρω ποιο αυτοκίνητο φέρνουν κάθε φορά, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι μπορώ να είμαι άνετα μόνο σε μια Silver Spur . Και μ 'αγαπάνε   τόσο πολύ ώστε να προσπαθούν να έχουν τριακόσιες εξήντα πέντε Rolls Royces, μία για κάθε μέρα. Και λέω, "Γιατί όχι; Μια πολύ καλή ιδέα!" ...Έχουν βρει ήδη ενενήντα Rolls Royces, και ξέρω ότι θα είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τριακόσιες εξήντα πέντε.

Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται  πολύ  για τις Royces Rolls σας. Τι θέλετε να αποδείξετε με αυτό, τόσα πολλά αυτοκίνητα και τόση πολυτέλεια γύρω σας;

Γιατί είναι άνθρωποι ενδιαφέρονται ; Τότε σίγουρα  το χρειάζονται.  Τότε περισσότερες Royces πρέπει να καταφθάσουν εδώ. Μέχρι να σταματήσουμε να με ρωτάνε, όλο και περισσότερες  Royces Rolls  θα έρχονται εδώ. Τώρα πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι μια πρόκληση: τη ημέρα που κανείς δεν θα με ρωτάει για τη Rolls Royces, θα σταματήσουν να έρχονται πια. Το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τις  Rolls Royces δείχνει το μυαλό τους. Δεν ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει εδώ. Δεν ρωτάνε  για το διαλογισμό, δεν ρωτάνε  για το sannyas, δεν ρωτάνε για τη ζωή των ανθρώπων, την αγάπη, το γέλιο που υπάρχει  σε αυτή την έρημο. Το μόνο που ζητούν να μάθουν είναι για τις  Rolls Royces. Αυτό σημαίνει ότι έχω αγγίξει κάποιο  επώδυνο σημείο. Και θα συνεχίσω να το  πιέζω  μέχρι να σταματήσουν να με ρωτάνε.
Δεν είμαι λάτρης της φτώχειας.  Αυτό υπογραμμίζουν αυτές ι οι Royces Rolls.
 Σέβομαι τον πλούτο. Κανείς πριν από μένα δεν είχε τα κότσια να το πει. Ο Πάπας δεν μπορεί να πει ότι σέβεται τον πλούτο, αν και είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη.
Δεν είμαι υποκριτής. Είμαι ο  φτωχότερος  άνθρωπος πάνω στη γη. Δεν έχω ούτε ένα σεντ μαζί μου. Αλλά θέλω να δείξω σ’αυτούς τους ανθρώπους τι προσελκύει το μυαλό τους. Αν δεν υπήρχαν οι
Rolls Royces  εδώ, ίσως δεν θα υπήρχε τίποτα για ολόκληρο τον κόσμο να ρωτήσει   για μένα, για σένα, για το διαλογισμό, για την μύηση στο  sannyas, για την αγάπη, για τίποτα. Είναι για τους ηλίθιους που κρατάω όλες  αυτές τις  Royces Rolls, επειδή δεν μπορούν να ξεκολλήσουν  τα μάτια  από πάνω τους. Και εν τω μεταξύ εγώ θα μπορέσω να βάλω και  άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Χωρίς αυτές τις Rolls Royces  δεν θα είχαν κάνει ούτε  μία ερώτηση.
Οι Rolls Royces κάνουν την δουλειά  τους. Κάθε ηλίθιος σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρεται γι 'αυτές. Και θέλω να ενδιαφέρονται κατά κάποιο τρόπο,  για  οτιδήποτε  συμβαίνει στην κοινότητα.. Τότε κάποιοι θα ενδιαφερθούν και για άλλα πράγματα.  Έτσι να λέτε σε αυτούς τους ανθρώπους, όταν κάποιος ρωτήσει, πείτε  τους ότι «Αυτές οι Rolls Royces  είναι για εσάς ηλίθιοι. Αλλιώς δεν θα ενδιαφερόσασταν για τίποτα.»  Μόλις σταματήσουν να ρωτάνε για τις  Royces Rolls , τότε θα πρέπει να σκεφτώ κάτι άλλο, είτε να έχω  πυραύλους που θα πηγαίνουν στη σελήνη .... Θα πρέπει να σκεφτώ κάτι άλλο.
Έλαβα μια επιστολή από έναν επίσκοπο της κομητείας του Wasco, ο οποίος για σχεδόν πέντε σχεδόν χρόνια καταδίκαζε  τις  Rolls Royces μου. Σε κάθε κήρυγμα της Κυριακής δεν κήρυττε τον  Ιησού Χριστού, κήρυττε μου για μένα και τις  Rolls Royces μου. Την ημέρα που έφευγα μου  έγραψε μια επιστολή, "Τώρα που φεύγεις, θα είναι μεγάλη ευγένεια από την πλευρά σας, αν μπορείτε να δωρίσετε μια Rolls Royce, σε αυτή την εκκλησία." Τώρα, αυτό δείχνει τον άνθρωπο ....
Τον ενημέρωσα, "Θα θέλατε όλες  τις  ενενήντα τρεις , ή μόνο μία;"
Και ήρθε ένα γράμμα, "Αν μπορείτε να δώσετε όλες  τις  ενενήντα τρεις, αυτό είναι το καλύτερο. Είστε  πραγματικά σπουδαίος . Λυπάμαι πολύ που σας  καταδίκαζα  για πέντε χρόνια. Είστε ένας αξιολάτρευτος άνθρωπος."
Είναι ένα πολύ παράξενος κόσμος  αν έχετε κατανοήσει τους ανθρώπους: ό, τι λένε, δείχνει περισσότερο κάτι γι 'αυτούς από ό, τι δείχνει για το άτομο με το οποίο μιλάνε. Ακριβώς η προηγούμενη μέρα ο Anando  μου έδειχνε ένα βιβλίο που εκδόθηκε εναντίον υ στην Αυστραλία από ένα ζευγάρι που υπήρξαν sannyasins για τρία χρόνια και έμειναν στην κοινότητα. Απλά διαβάζοντας  τις ιδέες τους, φαίνεται ότι ποτέ δεν με έχουν δει. Λένε ότι εργάζονταν, εργάζονταν σκληρά, και με τη δουλειά τους  αγόραζα  Rolls Royces! Μπορείτε να δείτε τον παραλογισμό: η δουλειά τους δεν απέφερε  οποιαδήποτε χρήματα. Η δουλειά τους ήταν να φτιάξουν τα  ίδια τους  τα σπίτια τους για να ζήσουν , τους  δρόμους, έργα  τα  οποία  χρειάζονταν  χρήματα, δεν παρήγαγαν χρήματα !
 Αλλά στο μυαλό τους και για όλα αυτά τα τρία χρόνια, επίσης,  πρέπει να ήταν χολωμένοι.
Αυτές οι Royces Rolls δεν παρήχθησαν από την κοινότητα. Ήταν δώρα από το εξωτερικό, από όλο τον κόσμο. Και δεν ήμουν εγώ ο ιδιοκτήτη τους,  τις είχα παραχωρήσει  στην κοινότητα.  Ήταν ιδιοκτησία της κοινότητας  και δεν πήρα καμία από αυτές μαζί μουΤις εγκατέλειψα μαζί με  την κοινότητα. Ό, τι είχα έχει μείνει στην κοινότητα. Ποτέ δεν μου ανήκε ο,τιδήποτε.  Αλλά πρέπει να υπήρχε η ιδέα ότι κερδίζουν χρήματα, και ότι  σπαταλώ  χρήματα.. Αυτό είναι η δυσαρέσκεια τους.
Ποια ήταν τα χρήματα που παρήγαν;  Στην πραγματικότητα χρειάζονται χρήματα για να κατασκευαστούν τα σπίτια, οι δρόμοι, να γίνει ένα φράγμα, και για το φράγμα απαιτούνται δυόμισι  εκατομμύριο δολάρια για να κατασκευαστεί. Μπορεί να  συνέβαλλαν με την εργασίας τους , αλλά δεν παρήγαγαν χρήματα  από αυτό, έτσι ώστε να  μπορέσω να αγοράσω  Rolls Royces, έτσι ώστε να  μπορέσω  να αγοράσω οτιδήποτε. Δεν έχω αγοράσει τίποτα από τα χρήματα που παράγονται από την κοινότητα, επειδή η κοινότητα δεν παράγει  καθόλου χρήματα. Η κοινότητα αυτή απορροφά χρήματα. Στην πραγματικότητα όλα τα δικαιώματά  μου, όλα τα βιβλία μου, όλα τα κέρδη τους πήγαιναν στην κοινότητα. Η κατάσταση είναι ακριβώς η  αντίθετη-ότι είχα δώσει τα πάντα στην κοινότητα. Τώρα, τέσσερις εκατοντάδες βιβλία σε διάφορες γλώσσες έφεραν εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα και τα δικαιώματα αυτά πήγαιναν στην κοινότητα.
Αν ήθελα  να αγοράσω  Royces Roll, θα μπορούσα να έχω αγοράσει τις  δικές μου Royces Rolls, όσες ήθελα, από τα έσοδα των δικαιώματα μου.
Αλλά η δυσαρέσκεια, ο θυμός, είναι τυφλός. Στην κοινότητα έχουμε επενδύσει διακόσια ς εκατομμύρια δολάρια. Αυτοί οι  sannyasins ίσως νομίζουν ότι είχαν  παράξει διακόσια εκατομμύρια δολάρια εκεί! Χωρίς εμένα και τους ανθρώπους που με αγαπούν σε όλο τον κόσμο, αυτά τα διακόσια   εκατομμύρια δολάρια δεν θα ήταν δυνατόν να συγκεντρωθούν.

Μετάφραση : Γιάννης Αυγουστάτος
1 σχόλιο:

  1. Θα περιμενα να αναφερθει στην ευλογη σκεψη που κανει ο καθενας που τα ματια του πεφτουν στις ρολςροις και τους χαρακτηριζει ηλιθιους, αδικαιολογητα. Οτι δηλαδη, δεδομενου οτι ο συνολικος πλουτος δεν ειναι απειρος, η ανιση κατανομη επιφερει σ αυτους με τον λιγοτερο πλουτο , δυσκολιες και πονο. Αν ειναι ηλιθιο αυτο, θα ηθελα καποιος να επιχειρηματολογησει κατα παρακαλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή